Deniz fasulyesi salatası

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

Deniz börülcesinin kardeşi deniz fasulyesi. Ege bölgesinin, biraz deniz börülcesi biraz kekik görünümlü otlarından. Temizlemesi deniz börülcesinden daha kolay. Sadece kalın dallarını ayıklamanız yeterli. Kalın sapları dalları temizleyin, kalan dalları olduğu gibi bırakın. Onbeş dakikada pişip, yemeye hazır oluyor. Tuzu, deniz börülcesinden daha az ama yine de kendi tuzu lezzet vermeye yetiyor. Bol zeytinyağı ve nefis bir tarator sosu ile hazırlıyorum daha çok. Bir de farklı malzemelerle hazırladığım, çok daha değişik hali var daha sonra onu da paylaşırım. Özellikle balık sofralarına çok yakışan deniz fasulyesini deneyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun.



Gelin turşusu

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

Ege bölgesine ait bir lezzet gelin turşusu. Sabah yapıp akşam yemelik bir turşu. Hatta ılık ılık bile yemek mümkün. Daha çok Aydın, Nazilli, Denizli bölgelerinde yapılan turşu, yöresine göre de değişiklik gösteriyor. Kimi yöre de sebzeler közleniyor, kimin de haşlanıyor. Bazı bölgelerde sadece biberle, bazılarında patlıcan ve biber karışık olarak hazırlanıyor. Ben üç-dört yıl önce Aydın'lı bahçıvanımızın eşinden öğrendim, onun yaptığı gibi haşlayarak yapıyorum. Çok özel de bir tarator sosu var ki, o sosu hafif değişikliklerle salatalarımda da kullanıyorum. Tarator sosunun lezzeti koruk suyundan geliyor. Her sene mutlaka bir şişe yapar saklarım koruk suyunu. Tarifin altında linkini paylaştım. Önümüzdeki günlerde koruklar pazarlarda görülmeye başlar, yapımı çok kolay bulunca alıp yapın derim böyle tarifler için. Koruk suyu her evde olmaz diye yerine limon suyu yazdım. Öyle de yapıyorum arada çok güzel oluyor, rahatlıkla deneyebilirsiniz. Ama varsa ille de koruk suyu derim. Bu yapımı kolay ama lezzeti çok güzel gelin turşusunu deneyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun.


Labneli kereviz salatası

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

En sevilen kış sebzelerinden kereviz. Salatası, turşusu, etli yemeği, zeytinyağlısı ve sıkça yaptığım püresiyle mutfağımın en temel sebzelerinden. Küçük çocuklar içinde çok faydalı olan bu sağlıklı sebzenin çiğ yenme özelliği sayesinde salatalarını çok severim. Hem kolay, hem hızlı bir salata arıyorsam ilk tercihim olur. İçinde kullandığım elma aromasıyla farklı bir lezzet katarken, portakal suyu derinlerden fresh bir tazelik katıyor. Süzme yoğurtla hafiflemiş labne peyniri sosuna dolu dolu bir doku katıyor. Ve kereviz salatalarımın olmazsa olmazı kereviz tohumu. Küçücük tohumlar her lokmada ağzınızda lezzet patlaması yaratıyor. Bu nefis kereviz salatası her yemeğin yanına yakıştığı gibi benim için tek başına bir öğün de sayılır. Labne peyniri ve süzme yoğurt ev yapımı olursa çok daha sağlıklı bir salata olur. Her ikisinin tarifini de aşağıda paylaştım. Labneli kereviz salatasını benim tarifimle deneyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun.


© 2009 - 2017 dokuzuncubulut Her hakkı saklıdır. Yazı ve fotoğraflar hiçbir şekilde izin alınmadan kullanılamaz, alıntı yapılamaz.