Pazılı focaccia / Pazılı ekmek

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

 

Evimizde çok fazla ekmek tüketmiyoruz. Sadece sabah kahvaltılarında bir dilim. Ekmeği evde yapınca, her seferinde farklı lezzette ekmekler yapmayı seviyorum. Genelde ekşi maya kullanmayı tercih ederim. Ama, herkesin elinde olmayınca arada ekşi mayasız ya da bu tarifte olduğu gibi biga mayası (ön maya) ile veriyorum tarifleri. Elinizde ekşi maya varsa aynı ölçüde ekşi maya kullanarak hazırlayabilirsiniz. içinde bolca pazı olduğu için dışı güzel bir altın rengi olurken içi de yeşile çalan rengiyle çok lezzetli bir ekmek oluyor. Yapması çok kolay. Ben hazırlarken makine kullanıyorum bu işimi epey kolaylaştırıyor. Elle yoğuruyorsanız her aşamada mutlaka on dakika kadar yoğurun. Onun dışında focaccia yapması en kolay ekmeklerden. Nasıl yaparsanız yapın mutlaka kabarıp sizi mutlu eder. Bu nefis pazılı focaccia (pazılı ekmek) tarifi deneyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun, kolay gelsin.



Sebzeli yeşil mercimek keki

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

Canan Karatay'ın yıllar önce hayatımıza soktuğu mercimek keklerini çok seviyorum. Özellikle bol sebzeli yapınca mercimek tadı da alınmadığı için favori kekim. Daha önce bol pırasalı ve yine peynirli kırmızı mercimek keki paylaşmıştım. Bu defa da yeşil mercimekli olsun istedim. Arkadaşımın bahçesinden tazecik pazı toplayınca pazılı yaptım ama mevsiminde karışık, şifalı Ege otlarıyla da çok lezzetli oluyor. İçinde un olmadığı için glutensiz olan bu nefis kek çocuk beslenmeleri içinde çok sağlıklı. Yanına bir bardak ayran ve taze meyve ile bol sebzeli ve peynirli doyurucu bir öğle öğünü olur. Daha önce denemediyse pazılı peynirli unsuz yeşil mercimek kekini mutlaka deneyin derim. Eğer hiç sebze eklemeden hazırlarsanız doyurucu ve unsuz lezzetli bir yeşil mercimek ekmeği olur. Şimdiden afiyet olsun.


Sarımsaklı mini ekmek

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

 

 

Hamurunda, yoğurt ve zeytinyağından başka sıvı (su, süt) kullanılmayan pamuk gibi puf puf ekmek ya da poğaça. Poğaça malzemeleriyle yumuşacık, aromalı mini ekmekçikler demek daha doğru sanki. Sabah kahvaltısından, ikindi çayına, akşam yemeğinde ekmek yerine günün her saatinde servis edebileceğiniz, şık ve lezzetli ekmekler. Daha önce hiç hamur işi denemeyenler bile kolayca yapabilir. Un ve maya olarak ben herkesin kolayca evinde bulunan un ve mayayı tercih ettim ama istediğiniz un ve mayayı (ekşi maya, yaş maya) kullanabilirsiniz. Üzerindeki tereyağlı, sarımsaklı ve maydanozlu sos, ekmeklere lezzetinin yanında şık bir görüntü de veriyor. Deneyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun.


Page 1 of 16

© 2009 - 2017 dokuzuncubulut Her hakkı saklıdır. Yazı ve fotoğraflar hiçbir şekilde izin alınmadan kullanılamaz, alıntı yapılamaz.