Otlu peynirli tepsi ekmeği

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Çocukluğumdan kalma en sevdiğim lezzet. Yeşilliğin bol olduğu zamanlarda mutlaka yaparım. Benim için en basit ama en lezzetli ekmek ya da börek mi demeliyim bilemedim. Tek ihtiyacınız bol otlu, peynirli harç ve ekmek hamuru. Hamurun içine sade yağ ekleyin ve yoğurun. Hamuru ikiye bölün, iç malzemeyi yerleştirin ve üstünü kapatıp, fırına atın. İşte hepsi bu kadar. Ben aşağıda hamurunu kendi yapacak arkadaşlarım için, ekşi maya ve kuru maya ölçüleriyle ekmek hamuru tarifi verdim. Ama vaktim yok derseniz fırından aldığınız hazır ekmek hamuru kullanın. Çocukluğumda mahallemizin fırınından aldığımız ekmek hamuru ile yapar yine mahalle fırınında pişirmeye götürürdük. Fırından gelince daha soğumasını bile beklemeden, dilimleyip yerdik. Odun fırınında pişmiş ekmek gibi olmasa da evde de ona yakın lezzet yakalanıyor. Şimdiden afiyet olsun.

 

 

Otlu peynirli tepsi ekmeği tarifi

Malzemeler:

 

       Ekmek hamuru için;

       Üzeri için;

       Otlu peynirli iç harç;

 

Hazırlanışı:

Ekmek hamuru için isterseniz verdiğim malzemelerle (sade yağ hariç) hamur mayalayın, ya da fırından hazır ekmek hamuru alın. İki türlü de olur, tercih size kalmış. Hamuru evde yapacaksanız, bir gün önce akşamdan hazırlayıp, yavaş mayalanma için buzdolabında bekletin. Ekmek yapan arkadaşlarım, mayalı hamur kısmını kendi ölçülerinizle, (kullanacağınız tepsi büyüklüğüne göre) bildiğiniz gibi yapabilirsiniz.

 

 

Sade yağ, tereyağının içindeki sütün yani ayranının (tereyağındaki sağlığa zararlı kısım) ayrılmış halidir. Sade yağ tarifini buradan okuyabilirsiniz.

 

Fırından çıkmış gevrecik otlu peynirli tepsi ekmeği...

 

 

Dikkat edelim!

 

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi mayalı lokma ya da pişi tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

Tadı damağınızda kalacak lezzetiyle kaşnika, pırasa keki tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

 

 

, , , , , , , ,