Ekler pasta

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

 

Ekler, en sevdiğim pastaların başında gelir. Nefis bir kabuk, muhteşem dolgun krema ve çikolatalı sosuyla ekler yerken mutlu olmamak elde değil. Sunum ve servis kolaylığıyla pratik bir pasta olması da yanında bonusu. Ama ekleri bildiğiniz bir yerden ya da satışı çok bir yerden almadıysanız lastik gibi olmuş dış kabuğu ve bayatlamış kreması ile sizi hiç mutlu etmez. İşte bu sebeplerden dolayı hiç üşenmez, evde yapmayı tercih ederim. Mükemmel bir ekler için öncelikle güzel bir kabuk ve lezzetli bir pastacı kremasına ihtiyacınız var. Sizlere eklerin dış kabuğunu oluşturacak pate a choux yani şu hamuru tarifini detaylı olarak paylaştım. Püf noktalarına dikkat ederseniz, kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İçindeki pastacı kreması ise eklerinize efsane bir lezzet kazandıracak güzellikte. Son dokunuş, çikolatalı sosu ile tamamladığınızda, hazırlarından çok daha lezzetli bir ekleri ev halkına, misafirlere gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz. Aynı tarifle ve çikolata sosunu iki katı ölçülerde yaparak nefis profiterol de yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

 

Ekler pasta tarifi

İç dolgu için pastacı kreması hazırlama; İlk önce iç dolgusu için pastacı kremasını hazırlayıp, buzdolabına kaldırın. Pastacı kremasını buradaki tariften bakarak hazırlayın.

Dış kabuğu (şu hamuru) hazırlama; Nefis bir eklerin olmazsa olmazı gevrecik dış kabuğu için pâte à choux yani şu hamurunun detaylı tarifini buradan okuyup hazırlayın. tarifi buraya kısaca yazmak istemedim. Püf noktalarıyla okuyup hazırlayın istedim.

Üzeri için çikolata sosu hazırlama; Üzerinde kullanacağınız çikolata sosunu da buradaki tariften bakarak hazırlayabilirsiniz. Çikolata sosunu, akıcılığını kaybetmemesi için ekleri servis etmeden hemen önce hazırlamak çok önemli.

Birleştirme; Pişirdiğiniz şu hamurları oda sıcaklığına gelince ortadan ikiye bölün. Alt kısmının üzerine bir spatula ile bolca hazırladığınız pastacı kremasından koyun. Üste gelecek kabuğu önce çikolata sosuna batırın ve kremanın üzerine yavaşça bırakın. Hepsini bu şekilde hazırlayın ve servis tabağına alın. Ev yapımı tazecik ekler pasta artık yemeğe hazır. Tadını çıkarın.

Not: Dilerseniz dolgu malzemesini kabuğu kesmeden, sıkma poşetine doldurarak, altından sıkma ucunun gireceği kadar bir delik açarak oradan doldurabilirsiniz.

 

Evde yaptığınız ekler pastanın tazeliği ve tadını denemeden bilemezsiniz.

 

 

 Mükemmel iç dokusu ile pâte à choux (şu hamuru). Detaylı tarifini buradan okuyabilirsiniz.

 

 

Tadı damağınızda kalacak, mükemmel lezzette elmalı strudel tarifini buradan okuyabilirsiniz.

 

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

 
 

 

, , , , , ,