Tekme tokat turşusu

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Mevsim sebzeleriyle turşu kurmayı çok severim. Hem lezzet açısından hem de fermente (probiyotik) turşuların mide ve barsak dostu olmasından. Benim gibi biber seviyorsanız, tekme tokat turşusunu mutlaka denemelisiniz. Tekme tokat turşusunun en büyük özelliği içine su eklemeden yapılması. Yani susuz turşu. Sadece şeker ve tuz ile fermente olan turşu olgunlaşırken kendi suyunu da bırakıyor. Susuz kurduğunuz turşu, hazır olduğunda içinde epeyce su biriktirmiş oluyor. Tarifi çok basit, olgunlaşması ortam sıcaklığına göre 15-25 gün arasında değişiyor. Hele de benim gibi acı biberle yaparsınız yemelere doyulmuyor. Bu şekilde kurulan turşuları mümkün olduğunca küçük kavanozlarda kurmanızı tavsiye ederim. Fermente (probiyotik) turşular kapağı açılınca buzdolabında tutulması ve hızlı tüketilmesi gereken turşular. Bu püf noktasını da paylaştıysam, sizi tarifle başbaşa bırakayım. Şimdiden afiyet olsun.

 

 

Tekme tokat turşusu tarifi / Susuz biber turşusu tarifi

Malzemeler:

 

Hazırlanışı:

Doğru kavanoz kapatma tekniği; Kavanoz kapağını önce kendinize doğru üç kere çevirin. Sonra saat yönünde bir kere çevirerek sıkıştırın.


Dikkat edelim!

Salçadan acı biber sosuna, közlenmiş patlıcanlı sostan, tarhanaya, baharatlı tuzlardan, kurutulmuş domates ve elma sirkesine kadar daha fazla tarife kışa hazırlık dosyasından ulaşabilirsiniz. KIŞA HAZIRLIK dosyasını buradan okuyabilirsiniz.

 

Tekme tokat turşusu (susuz turşu); olgunlaştıkça kendi suyunu bırakıyor.

 

Mide dostu lakto fermente (probiyotik) turşu tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

Bitli kurabiye evde yapabileceğiniz en basit ve bereketli kurabiye. Tarifi buradan okuyabilirsiniz.

 

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin.

 

 

 

, , , , , ,