Portakal soslu tavuk şinitzel

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

 

Ufacık bir dokunuş, klasik bir yemekte farklı lezzet yaratır. Tavuk şinitzel en basit ve hızlı servis edilen yemeklerdendir. Toplamda onbeş yirmi dakikada sofrada olur. Yoğun iş günlerinin sonrasında, ya da uzun uzun uğraşmak istemediğinizde, hayat kurtaran yemeklerden. Tavuk ve portakal zaten birbirine çok yakışan ikili. Bildiğimiz klasik şinitzeli önce farklı baharatlarla lezzetlenmiş una bulayarak yarattığımız farkı, sonrasında mis kokulu, tazecik ferah aromasıyla portakallı sosla servis ederek, ortaya restoran lezzetinde bir yemek çıkarırsınız. Yine aynı sürede ama çok daha farklı tat ve sunumla evdekilere ziyafet çekersiniz. Şinitzelin yanına en çok patates yakışır. Püre ya da güzel bir patates salatası, bolca yeşillik ve portakal soslu tavuk şinitzel. Toplam yarım saatte basit ama doyurucu ve göz alıcı bir yemek. Şimdiden afiyet olsun.



Tavuklu kokoreç

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin

Tavuğu köydeki komşularımdan taze kestirip alınca bir bütün tavuk almış oluyorum. İki kişi olunca bir öğünde bitmiyor elbette. O nefis suyu ve göğüs etiyle çorba yapıp kalanını farklı şekilde değerlendiriyorum. Son kalan parçalarla da çok sevdiğim tavuk kokoreçi yapıyorum. Zaten haşlanmış tavuk etiyle yaptığım için hemen 5-10 dakika da harika bir yemek oluyor. Bolca kimyon, dağ kekiği ve acı biberle yaptığım tavuk kokoreç kalan tavukları değerlendirmek için en lezzetli ve pratik yol. Kokoreç seviyorsanız şimdiden afiyet olsun.


Fırında kızarmış baharatlı mantar

Kullanıcı Oyu: 4 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değil

Evde yemek yoksa, vaktim de kısıtlıysa mantar en büyük kurtarıcımdır. Daha önce farklı mantar tarifleri verdim. Bu defa yine kolay ama çok ama çok lezzetli bir mantar reçetesi var sırada. Bol baharatla lezetlenmiş fırında kızarmış mantarı çok seveceksiniz. İster ana yemek olarak, ister ara sıcak olarak ya da akşam üstü atıştırmalığı olarak günün her saati hazırlayıp servis edebilirsiniz. Her tarif için demem ama bunu mutlaka denemenizi tavsiye edeceğim. Şimdiden afiyet olsun.


Page 1 of 5

© 2009 - 2017 dokuzuncubulut Her hakkı saklıdır. Yazı ve fotoğraflar hiçbir şekilde izin alınmadan kullanılamaz, alıntı yapılamaz.