Detoks programları ile vücudunu yenile

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Detoks programı genellikle vücudundaki toksinleri ortadan kaldırmak için tasarlanmış kısa süreli uygulamadır. Meyve ve sebze sularından, detoks çorbalarından ve çaylarından oluşan sıkı bir programı kapsar. Detoks programı uygulayarak;

 

  • Toksinlerden kurtulmak için karaciğerini temizleyebilir,
  • İdrar ve ter yoluyla toksin eliminasyonunu teşvik edebilir,
  • Dolaşım sistemini iyileştirebilir,
  • Vücudunu sağlıklı besinlerle buluşturabilirsin.

 

Bu programlar obezite, sindirim sorunları, alerjiler, otoimmün hastalıklar, şişkinlik ve kronik yorgunluk gibi çeşitli sağlık problemlerine yardımcı olmaktadır. Ayrıca vücudunu maruz kaldığı toksik kimyasallardan ve diğer zararlı bileşiklerden arındırır. Herhangi bir detoks programına başlamadan önce yan etkilerini dikkate almak önemlidir ve doktora danışmadan başlaman tavsiye edilmez.

İlk önce: Detoks programı yapmanın gerekip gerekmediğini belirleyelim.

 

  1. Her zaman akne, döküntü, kuru cilt veya genel olarak donuk bir cilt tonun mu var?
  2. Sık sık baş ağrısı veya migren var mı?
  3. Düşüncelerinin saptığını veya konsantre olmanın zor olduğunu düşünüyor musun?
  4. Bir projeye odaklanmak, eskisi bitmeden yeni bir projeye geçmek için zorlanıyor musun?
  5. Yapılacaklar listende yer alan adları veya bir şeyleri hatırlamakta zorlanıyor musun?
  6. Sekiz saat veya daha fazla uykudan sonra bile halsiz hissediyor musun?
  7. Çok fazla kahve mi tüketiyorsun?
  8. Sıklıkla şişkin veya gazlı hissediyor musun?
  9. Sık sık kabız veya ishal mi oluyorsun?
  10. Kilo vermeye çalışıyor ancak başaramıyor musun?

 

Yukarıdaki 10 sorudan birkaçına evet yanıtı verdiysen, detoks programı uygulamanın zamanı geldi! Zamanın yoksa eğer 1 günlük detoks programı bile senin için etkili olacaktır.

 

 

1 Günlük Detoks Programı ile Vücudunu Temizlemenin Yolu

Uzun bir hafta sonu veya tatilden sonra 1 günlük detoks yapmak, vücudunun tekrar yola çıkması için ihtiyaç duyduğu şey olabilir. İşte sadece 1 günlük detoks programı ile vücudunu sıfırlayarak seni zinde hissettirecek ipucu:

Güne limon suyu ile başla: Limon içerdiği C vitamini ile bağışıklığını ve metabolizmanı destekler.

Kahvaltıda şişkinliği gider: Vücudunda su tutmana neden olan ekmek gibi işlenmiş tahılları kahvaltından uzak tut. Bunun yerine protein ağırlıklı besinlere yer verebilirsin. Yumurta bunun için iyi bir seçenek olacaktır. Ya da bunun yerine smoothie tercih edebilirsin.

Gün boyu beslenme: Kahvaltı, öğle yemeği, ara öğün ve akşam yemeğini atlama. Gün boyunca yemek yemek, devam eden sağlıklı beslenmenin temelini atmana yardımcı olacaktır. Sebze, tavuk, balık, yumurta, fındık ve tohum protein ağırlıklı beslenmeni sağlayacaktır.

Harekete geç: Kalp atış hızını artırmak kan akışını da artıracaktır. Bu da vücudunun toksinleri kendi başına temizlemesine yardımcı olacaktır.

 

Sağlıklı ve Aktif Olmanın Yolu

Karaciğerin toksinlerin etkili bir şekilde işlenmesi ile birlikte besinlerin düzgün sindirimi ve emilimi, sağlık için kesinlikle kritik öneme sahiptir. Bu nedenle bir temizlik programı vücudunu ve cildini içten dışa gençleştirmek için güçlü bir araç olabilir. Rahat bir temizliğin anahtarı, kendini detoks programına sokmaktır. Detoks programına başlamadan beş gün önce alkol, kahve, sigara, rafine şekerler, doymuş yağlar ve tüm işlenmiş gıdaları aşamalı olarak ortadan kaldırabilirsin. Vücudunun ihtiyacına bağlı olarak günlük uygulayabileceğin programlar dışında 2 günlük detoks programı yapabilirsin. Eğer daha uzun süreli bir plana ihtiyacın varsa 7 günlük detoks programı senin için uygun olacaktır. Kolonunu temiz tutmaya yardımcı olmak için lif alımını artırabilirsin. Meyve ve sebzelerden gelen lifle birlikte, vücudundaki toksinleri ortadan kaldırmak için bir bardak suya iki çorba kaşığı chia tohumu ekleyebilirsin. Günde en az sekiz bardak su içmeyi unutma. Vücudunu temizlerken strese sebep olan duygularından da arın. Seni strese sokan durumları bir not defterine yazabilirsin. Detoks planını nasıl yapacağını bilmiyorsan en iyi detoks programı için Juico'dan yardım alabilirsin. Özel olarak hazırlanmış paketlerden sana uygun olanı satın alarak detoks programına kolayca başlayabilirsin.

 

 

 

 


© 2009 - 2017 dokuzuncubulut Her hakkı saklıdır. Yazı ve fotoğraflar hiçbir şekilde izin alınmadan kullanılamaz, alıntı yapılamaz.