Shea butter ile nemlendirici vücut kremi

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Shea butter (shea yağı), dünya üzerinde bilinen doğal en güçlü nemlendiricilerden. Shea (karite) yağının bu kadar değerli olmasının en büyük nedenlerinden biri sürüldüğünde cilt tarafından çok çabuk emilip, yağlı bir tabaka bırakmaması. Ayrıca içinde cilt için çok faydalı değerli yağların yanında omega-6 yağ asitleri bakımından da zengin bir yağ. Bu nedenle birçok kozmetik kremde kullanılmakta. Ben iki sene önce doğal ürünler konusunda bilgisine ve tecrübesine çok güvendiğim, bir arkadaşım sayesinde tanıştım. Yurt dışında yaşayan arkadaşım gelirken yanında shea butter ve hazırlayacağım kremin içinde kullanacağım diğer yağları da birlikte getirmiş (her kullandığımda kulaklarını çınlatıyorum). Yüzüne ev yapımı yoğurt ve avokado, vücuduna da bebe yağı dışında hiçbir şey kullanmayan, kozmetik kremlerle hiç işi olmayan bana ilaç gibi geldi bu yağlar. Aşağıda verdiğim tarifle hepsini karıştırıp kavanoza koyuyor, sonra da yüzüm dahil, gece–gündüz, yaz-kış, deniz-havuz sonrası kullanıyorum. Avucunuzun arasına şöyle minicik alıp vücut ısınızla eriyince yüzünüz ya da vücuduzunu kremleyin. Sürer sürmez ipeksi yumuşacık dokusunu hissediyorsunuz zaten. Beş on dakika içinde sürdüğünüz yer yumuşacık, pamuk gibi oluyor. Shea butter (shea yağı) Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum, ama yurt dışına çıkınca mutlaka arayıp, bulup, alın. Ya da orada yaşayan gidip gelen arkadaşlarınızdan rica edin. Tarifin içinde koku vermek için organik lavanta yağı kullanıyorum. Siz sevdiğiniz herhangi bir meyve ya da çiçek yağını kullanabilirsiniz. Sadece shea butter dışında kullandığınız diğer yağların da organik olmasına dikkat edin.

Shea butter (shea yağı) ile nemlendirici vücut kremi tarifi

Malzemeler:

  • 1cup shea butter (shea yağı)
  • 1/2 cup hindistan cevizi yağı
  • 1/4 cup kayısı çekirdeği yağı ya da saf zeytinyağı
  • 5-6 damla lavanta yağı (ya da tercih ettiğiniz başka bir yağ)

Hazırlanışı:

  • Bir sos tenceresine sıcak su koyun. Cam kase içine shea yağını ve  hindistan cevizi yağını birlikte koyun ve sıcak suyun içinde benmari usulü eritin.
  • Oda sıcaklığına gelince içine kayısı çekirdeği yağı ya da saf zeytinyağı ile lavanta yağını ekleyin. Birlikte iyice karıştırın. Steril edilmiş temiz bir cam kavanoza koyun ve serin bir yerde saklayın.
  • Shea butter ile hazırladığınız nemlendirici vücut kremini donar donmaz hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Çok sıcak ortamlarda buzdolabında saklayın.   Ağustos 2017

Shea butter (shea yağı) karite yağı nedir?

Shea butter dünyanın bilişnen en güçlü nemlendiricisi. Afrika'da yetişen karite ağacından elde edilir. Karite ağacı 200 yaşına kadar meyve verebilen çok güçlü bir ağaçtır. Uçuk sarı ve fildişi renklerindeki ağaçların ceviz büyüklüğündeki meyvelerinden soğuk presleme yöntemiyle elde edilir. She butter (karite yağı) ciltte hızlı emilmesi, yağımsı bir tabaka bırakmaması ve içerdiği A, D, E, F vitaminleri ile cilt için çok faydalı bir yağ.

 

Shea butter (shea yağı) karite yağı faydaları nelerdir?

  • Yanık, kızarıklık, egzama gibi cilt problemlerinin iyileşmesinde yardımcı olur.
  • Dirsek, diz, topuk gibi sertleşen derilerin iyileşmesinde etkili olur.
  • Doğal bir krem olduğu için (DOKTORUNUZA DANIŞARAK) çocuklarda da kullanılabilir.
  • Güneş ışınlarına karşı koruyucudur.
  • Bu bilgileri faydalarını kısaca anlatabilmek için internetten derledim. Daha fazla bilgi için internette güvenilir kaynakları takip ederek,  ya da cilt doktorunuza danışarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Alerjik bir bünyeniz varsa kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Çocuklarınızda, doktoruna danışmadan asla kullanmayın.

Dikkat edelim!

  • FINDIK ALERJİSİ olan (çocuk ya da yetişkin) kişilerin kesinlikle kullanmaması gerektiği konusında uyarılar var. Bu konuda mutlaka doktorunuza danışarak bilgi alın.

Nar ekşisinden elma sirkesine, salçadan tarhanaya, acıssodan baharatlı tuzlara ve kurutulmuş domatese kadar evde kolayca yapabileceğiz tariflerimi kışa hazırlık başlıklı dosyadan okuyabilirsiniz.

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

       

 

 


© 2009 - 2017 dokuzuncubulut Her hakkı saklıdır. Yazı ve fotoğraflar hiçbir şekilde izin alınmadan kullanılamaz, alıntı yapılamaz.