Su kefirli zencefilli limonata

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Yapabileceğiniz en sağlıklı, en lezzetli  ve şekersiz limonata. İkinci fermantasyon yapılmış su kefiri ile kolayca yapabilirsiniz. Su kefirinin bütün yapım aşamalarını anlattığım birinci fermantasyonundan sonra sıra ikinci fermantasyonda. İkinci  fermantasyon hiç tartışmasız su kefirinin en keyifli ve lezzetli aşaması. Bu aşamada harika lezzetler yakalamak mümkün. Özellikle evin küçük hanımları, beyleri için. İnanın bir daha dışarıdan asla gazoz ya da benzeri içecekler almayacaksınız. Üstelik çocuklarınızı bu lezzete alıştırırsanız zaten bir daha hazır içecek içmek istemezler. İlk olarak en kolay ve en aşina olduğumuz lezzet olan su kefirli limonata ile başlamak istedim tariflere. Sırada hayal gücünüzü zorlayacak nefis karışımlar var, takip etmeyi bırakmayın lütfen. Şimdiden kolay gelsin.

 

Su kefiri ikinci fermantasyon aşaması

Su kefirli zencefilli limonata tarifi

Malzemeler:

  • 500 gr su kefiri
  • 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 limonun suyu (taze sıkılmış)
  • 2 dilim taze zencefil

 

Hazırlanışı:

  • Buradaki tarife göre hazırladığınız su kefirini kavanoz ya da şişeye koyun. İçine zencefil, limon suyu ve limon kabuklarını ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın. Doğrudan güneş almayan seri bir yerde ya da buzdolabında 24-36 saat bekletin.
  • Bu süre içinde 2. fermantasyon yapılan su kefiri, limon suyunun, kabuğunun, zencefilin lezzetini ve rengini alacaktır. Açtığınızda, kilitli kavanoz ya da şişe kapağından dolayı karbondioksit birikip aynı soda gibi ses çıkarıp hafifçe köpürecektir.
  • Hazır olan zencefilli su kefirini buzdolabında saklayın ve 3-4 gün içinde tüketin.
  • Dilerseniz servis sırasıda içine nar taneleri ve nane yaprakları ekleyebilirsiniz.
  • 2. fermantasyonu hazırlarken tadına bakın eğer sizin için ya da çocuğunuz için şekersiz geliyorsa meyvelerle birlikte bir tatlı kaşığı toz şeker ilave edebilirsiniz. Ayrıca kullandığınız şeker içindeki karbondioksitlenmeyi arttıracağı için kefir daha kabarcıklı olacaktır. Şeker kullanmak istemezseniz, servis ederken dilediğiniz miktarda bal ekleyebilirsiniz.
  • Şeker ve şekerli tatları sevenler, alışık olanlar için şeker ve bal kullarak tatlandırma yöntemini yazdım. Ama kişisel fikrimi söylemem gerekirse bence her ikisini de kullanmadan tüketmek çok daha sağlıklı. Biz o şekilde tüketiyoruz. Çocuklarınızı daha ilk ek gıda ile tanıştırdığınızdan itibaren şeker ve şeker eklenmiş gıdalardan uzak tutarsanız, çocuklarınız tadını bilmedikleri birşeyi zaten istemeyecektir.  Şubat 2017

 

Su kefiri nedir? Nasıl mayalanır, nasıl saklanır? Faydaları nelerdir. Bütün detayları ile buradaki yazımdan okuyabilirsiniz.

 

Su kefirli karadutlu limonata tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

Farklı bir teknikle yaptığım bol aromalı limonata tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

  • Her derde deva zencefil şurubu tarifimi buradan okuyun.
  • Ev yapımı narlı limonata tarifimi buradan okuyabilirsiniz.
  • Ev yapımı vişne likörü tarifimi buradan okuyabilirsiniz.
       

 

 

 


Yorumlar   

#13 dokuzuncubulut 12-03-2021 07:04
Ayşe Çal- Her mayalamada kendiliğinden çoğalıyor zaten.Başka yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum.
#12 Ayşe Çal 12-03-2021 00:26
Merhaba bir türlü çoğaltamadığım için bir bardak anca çıkıyor nasıl büyütüp çoğaltıp 500 ml 1 lt hazırlar ve paylaşabilirim?
#11 dokuzuncubulut 04-12-2018 04:42
Zeynep- Süt kefirinden su kefiri olmaz. İkisi çok farklı şeyler. Eğer su kefiri kullanıyorsanız , ikinci fermentasyon sadece meyve ile oluyor. Şekerle yapılan fermentasyonda da şeker mayayı beslediği için elinizde çok şekerli bir içecek olmuyor.
#10 zeynep 03-12-2018 13:20
selam tarifleri çok begendim süt kefir mayasıyla su kefiri yapabilirmiyim bir de 2. fermantasyonda kefir mayası içine şeker yerine yaş meyve mi konuyor
#9 dokuzuncubulut 17-01-2018 06:48
Selam- Maalesef piyasa fiyatı böyle. Ama bir kere alırsanız neredeyse ömür boyu kullanırsınız. Ama arkadaşım yurt dışından getirdi, buradan almadım. Ama orada da benzer fiyatlarda.
#8 Selam 16-01-2018 18:07
Selam.Su kefirini nerden alabiliriz bi sitede buldum çok pahalı geldi.sizin önerdiğiniz biyer varmı
#7 Gelincik 09-01-2018 18:31
Çok güzel görünüyor.
#6 dokuzuncubulut 24-02-2017 10:04
Zeliha- Süt kefirini ben de kullanıyorum ama biraz şişkinlik yaptığı için çok fazla tüketemiyorum. Ama su kefiriyle hiç böyle bir sorun yaşamadım. Siz de severek tüketirsiniz inşallah.
#5 Zeliha 21-02-2017 18:46
Sitenize her girdiğimde yeni birşeyler öğreniyorum. Birbirinden faydalı tarifleriniz için teşekkürler. Süt kefirini kaç kere denedim ama hiç severek içemedim. İnşallah bunu severek içeceğim.
#4 dokuzuncubulut 21-02-2017 14:27
Derin- mutlaka tavsiye ederim. Özellikle ikinci fermantasyonla çok lezzetli içecekler hazırlıyorum.
#3 Derin 21-02-2017 13:34
Hemen yapılacak bir tarif sandım ama sanırım önce su kefiri mayası almam gerekecek. Faydalarını okuyunca çok heyecanlandım. Mutlaka yapacağım. Sağolun, varolun.
#2 dokuzuncubulut 21-02-2017 13:32
Ceren-deniz denediğinize hiç pişman olmazsınız. Aklınıza takılan birşey olursa yazın lütfen. Sevgiler.
#1 ceren-deniz 21-02-2017 06:30
Dün su kefir mayası siparişi verdim. Elime ulaşır ulaşmaz denemek istiyorum. Bu tarifte harika. Sayenizde çocuklarıma sağlıklı içecekleri kendi ellerimle hazırlamış olacağım.
© 2009 - 2017 dokuzuncubulut Her hakkı saklıdır. Yazı ve fotoğraflar hiçbir şekilde izin alınmadan kullanılamaz, alıntı yapılamaz.