Bebek loru / bebek peyniri

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Torunum Ada şu anda yedi aylık. Altı ay sadece anne sütü ile beslendi. Şimdi anne sütünün yanında ek gıdalarla tanışmaya başladı. Yemek bloğu yazan bir babaanne olunca ben de hem Ada hem de diğer bebekler için tarifler hazırlamaya başladım. Yaşadığımız yer dolayısıyla Ada çok şanslı. Sebze ve meyveleri dalından topluyor, anne sütüne en yakın olan keçi sütünü sağılır sağılmaz tazecik alıyorum. Önce patates, havuç, kabak, elma, armutla tanıştı. Onları çok sevdi. Ardından keçi sütü ile yaptığım yoğurt tadımı yaptık. İşte o zaman süt ürünlerini çok seveceğini anladık. Birkaç gündür keçi sütü ile yaptığım bebek loru / bebek peynirini deniyoruz, onu da çok sevdi. Bebek loru / bebek peynirini yaparken diğer lorları yaptığım gibi limon ya da sirke kullanmıyorum. Sütü keçi yoğurdu ile kestiriyorum. Bütün bebek yemeklerinde olduğu gibi yine tuz kullanmıyorum. Yumuşacık, kendinden tatlı, çok lezzetli bir lor/ peynir oluyor. Biraz fazla yapıp kahvaltılarda siz de tüketmenizi tavsiye ederim. Bu tariften sonra lor peyniri ve peynir altı suyu kullanarak yeni tariflerde paylaşacağım bebekler için. Anne eliyle özenle yapılmış her yemek, bütün bebeklere afiyet şifa olsun.

 

Bebek loru / bebek peyniri tarifi

Malzemeler:

  • 250 ml keçi sütü
  • 1 çorba kaşığı keçi yoğurdu

Hazırlanışı:

  • Daha önceden kaynatıp soğuttuğunuz, keçi sütünü kaynama noktasına getirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca içine yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın. Kısık ateşte birlikte 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, üzerine temiz bir mutfak bezi örtün süt soğuyuncaya kadar bekletin.

 

 

  • Bu arada süt katılaşacak, lor haline gelecek. Süzgeç içine temiz bir tülbent serin, süzgeçin altına da suyunu toplayacak bir kase koyun. Bütün suyu süzüldükten sonra tülbentten alıp temiz bir cam kaseye koyun. Bebek loru ya da bebek peyniri artık hazır. Bebek lorunu mutlaka buzdolabında saklayın, en geç üç gün içinde tüketin.

 

 

  • Hazırladığınız bebek loru/ bebek peynirini küçük kaplar içerisinde derin dondurucu da iki ay saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce buzdolabında bekleterek çözdürmeniz yeterli. (Çözdürdüğünüz hiç bir ürünü tekrar dondurmayın.) Bu harika bilgi de annelerin bir çoğunun tanıdığı Makarna Lütfen'in kurucusu gıda mühendisi sevgili Tuğba Öztermiyeci'den.
  • Keçi sütü bulamazsanız aynı tarifi inek sütü ile de hazırlayabilirsiniz.   Eylül 2017

 

 

Dikkat edelim!

  • Lor peynirinin suyu çok kıymetli, sakın atmayın. Çorbalarda, makarna ya da pilav pişiriken, veya krep, pancake, poğaça, ekmek gibi hamur işlerinde su / süt yerine kullanın.
  • Yoğurtla yaptığım otlu lor peyniri tarifimi buradan okuyabilirsiniz.
  • Klasik lor peyniri tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

 

Keçi sütünden yaptığım keçi yoğurdu. Garantili ev yapımı yoğurt tarifimi buradan okuyabilirsiniz.

 

 

Mis gibi süt kokulu, ev yapımı labne peyniri tarifini buradan okuyabilirsiniz.

 

Bu tarifimi beğendiyseniz bunları da deneyin

  • Probiyotik turşu tarifimi buradan okuyun.
  • Kinoalı balkabaklı köfte tarifimi buradan okuyun.
  • Ev yapımı tereyağı tarifimi buradan okuyun.

 

 


Yorumlar   

#4 dokuzuncubulut 29-01-2019 05:40
nzgnys- Sıcaklığı az ya da çok olmuştur. Ya da sütten kaynaklanabilir . Hazır sütlerde daha az yoğunlaşıyor.
#3 nzgnys 24-01-2019 22:56
Merhaba ben denedim ama bu kadar ayrışmadı suyu ve katı kısmı, nerede yanlış yapmış olabilirim. Sütte mi problem var acaba?
#2 Dokuzuncubulut 21-09-2017 18:05
İremce- Annesi kendi elleriyle yapmış çok çok sever inşallah. Ellerinize sağlık olsun.
#1 İremce 15-09-2017 10:24
Bebeğimin ilk peynirini sizin tarifinizle yaptım. Daha ilk denemesi sevip sevmediğini anlamadım. Umarım sever bol bol yer. Sevgiler.
© 2009 - 2017 dokuzuncubulut Her hakkı saklıdır. Yazı ve fotoğraflar hiçbir şekilde izin alınmadan kullanılamaz, alıntı yapılamaz.